Een nieuw tijdperk betekent nieuwe technologische behoeften voor accountantskantoren

Er is een verandering gaande bij kleine- en middelgrote accountantskantoren. Aan het begin van de pandemie zagen we dat bedrijven zochten naar manieren om externe toegang mogelijk te maken, zodat ze konden doorwerken met hun medewerkers die thuis bleven. In de meeste gevallen moesten IT-managers oplossingen bij elkaar sprokkelen die op verouderde technologie draaiden en die combineren met samenwerkingstools als Teams en Microsoft 365. Dat was echter maar een tijdelijke oplossing.

Deze oplossingen werden ooit als goed genoeg gezien. Maar met ‘goed genoeg’ red je het nu niet meer.

Bedrijven beginnen nu te beseffen dat veel van hun bestaande systemen aan vervanging of verbetering toe zijn om flexibeler te werken en beter in te spelen op de klantbehoeften en die van hun teams. Ze moeten kunnen concurreren met vernieuwers in hun sector en moeten aantrekkelijk zijn voor een nieuwe generatie technisch onderlegde managers en werknemers die een efficiënte werkomgeving eisen.

Accountantskantoren moeten dus in alle opzichten concurrerend blijven en laten zien dat ze vooruitdenken en voldoen aan de verwachtingen wat betreft automatisering en een naadloos aansluitende, technologie gestuurde werkomgeving. Ze moeten de technologie identificeren en implementeren waarmee je:

● Snel professionele apps bouwt
● Datagestuurde cultuur met selfservice-analytics bevordert
● Repetitieve, handmatige taken automatiseert
● De last van laagdrempelige klantinteracties wegneemt

Het goede nieuws is dat Microsoft Power Platform accountantskantoren kan helpen dit snel en zonder externe technische audits of een maandenlang verandermanagement te realiseren. Bovendien kan je team hiermee direct tijd besparen. Het bouwen van een interne bedrijfsapp, waar vijf ontwikkelaars ooit vijf maanden voor nodig hadden, werd bij een bepaalde organisatie bijvoorbeeld door één werknemer nagebouwd in een paar weken .

Maak je niet dik over de bergen werk die wachten, maar ontdek hoeveel behoeften van het team dit ene platform kan centraliseren en hoe het je hele bedrijf helpt succesvoller te zijn.

Klaar om je bedrijf naar een hoger plan te tillen? DOWNLOAD ons eBook en lees meer over wat het Microsoft Power Platform voor je bedrijf kan betekenen.

Share this post

Related posts

Techdata partner with Hikari
partner